pasoddy.com

Home >> O psima >> German Shepherd Dog >> VIP

Njemački ovčar
 

crtaRin Tin Tin bio je (i ostao) najpoznatiji njemački ovčar showbusinessa. Pred kraj Prvog svjetskog rata pronađen je u francuskoj štenari, a ime je dobio prema lutku Rintintinu, tj. figurici koju su francuska djeca darovala američkim vojnicima za sreću. Pronašao ga je Lee Duncan, te ga poveo kući u Los Angeles, gdje ga je naučio razne trikove. Prvu veliku ulogu dobio je u filmu "Where The North Begins" i spasio kompaniju Warner Brothers od bankrota. Nakon njegove smrti 1932. godine naslijedili su ga potomci Rin Tin Tin Junior i Rin Tin Tin III. Tijelo pokojnog ovčara vraćeno je u Francusku i pokopano na psećem groblju u predgrađu Pariza. Kao prava zvijezda dobio je zvijezdu na hollywoodskom šetalištu Walk of Fame.

Rin Tin Tin

crtaInspektor Rex (njem.: Kommissar Rex) je austrijska kriminalistička serija o austrijskoj policiji tj. odjelu za ubojstva (Mordkommission). Prikazivana je od 1994. do 2004. godine, a ponovo se počela emitirati 2008. Glavni lik je njemački ovčar Rex. Njegovi su se partneri mijenjali kroz godine emitiranja serije.

Inspektor Rex

crtaSerija Vuk Samotnjak - u Hrvatskoj na području Like 1972. snimljen je film "Vuk Samotnjak" u režiji Gluščević Obrada. Glavnu ulogu nosi Slavko Štimac (Ranko) i njemački ovčar koji u filmu predstavlja vojnog njemačkog ovčara koji je zaostao iz rata i pomalo podivljan živi u planini. To je lički kraj s vukovima, gdje se stanovnici većinom bave ovčarstvom. Dječak Ranko uspije se sprijateljiti s divljim psom kojeg naziva Hund prema nazivu sa ogrlice Militär Hund.

Vuk Samotnjak

crtaK-9 - njemački ovčar Jerrya Lee, odigrao je ulogu policijskog psa u filmu K-9 režisera Rod Daniela (1989), gdje s glumcem Jamesom Belushijem (detektivDooley ) razrješavaju probleme i savladavaju negativce. Sljedeći filmovi snimljeni su 1999. pod nazivom "K-911" i 2003. "K-9 P.I."

Jerry Lee (ovčar Koton iz Kanzas City, Missuri) je iznimnu karijeru u policijskoj službi završio dvije godine nakon premijere filma "K-9", poginuo je na zadatku 1991.. Njega je u drugom filmu "K-911" zamijenio njemački ovčar Mac, a detektiva Mikea Dooleyja ponovno je odglumio popularni američki komičar James Belushi. U filmu "K-9 P.I." igra ovčar King.

.

K9

 

 

crtaBlondi - njjemački ovčar, po imenu Blondi, bio je ljubimac Adolfa Hitlera. Kako bi se uvjerio da su kapsule sa cijanidom ispravne, Hitler se poslužio sa Blondi. Tek kada je utvrdio da je Blondi mrtva, i sam je iskoristio kapsulu.

Hitler i Bondi

crtaLuks - 9. lipnja su Nijemci skoro uspjeli u naumu da likvidiraju Tita kad je bomba pala pored čelne skupine i ranila ga u ruku. Titov pas, njemački ovčar Luks se, prema navodima, žrtvovao da spasi Titu život (wiki)

Luks i Tito

crtaJohn F. Kennedy - na slici njemački ovčar Clipper, velški terijeriCharlie i Pushinka irski koker španijel Shannon, irski vučji pas Wolf te terijeri Blackie i Streaker

Kennedy

crtaFranklin Delano Roosevelt -njemački ovčar major

Roosvelt

crtaRudolph Valentino i njegov ljubimac Prince

rudolph Valentino

 

Još i:

crta Joe Binden, Jennifer Lopez, Roy rogers, John Corbert, Marc Anthony, Otto von Bismarck, Jake Gyllenhaal, Amy Grant, Nicole Robinson